Conferinta ” Provocarile profesiei de avocat”

Conferinta ” Provocarile profesiei de avocat”

 

Sambata, 12 noiembrie, Baroul Salaj a organizat, in parteneriat cu Baroul Satu Mare si Baroul Maramures, conferinta” Provocarile profesiei de avocat”, care a avut ca principala tema de discutie problemele actuale intampinate in exercitarea profesiei de avocat.

In organizarea conferintei Baroul Salaj s-a bucurat de sprijinul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si de asemenea a Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionare a Avocatilor.

Au raspuns invitatiei 3 dintre vicepresedintii Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Av. Traian Briciu, Av. Cristina Gheorghe, Decan al Baroului Brasov care este si directorul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, si Av. Petrut Ciobanu. De asemenea, printre lectori s-a numarat, si Av. Dr. Janos Szekely, membru al Baroului Satu Mare.

Tema de actualitate si de maxim interes a conferintei, precum si invitatii de seama care ne-au onorat cu prezenta au adus la Zalau mai mult de o suta de participanti, cei mai multi din Barourile organizatoare—Salaj, Satu Mare si Maramures, insa si din alte judete,spre exemplu Bistrita, Cluj, Alba.

 

Baroul Alba a fost reprezentat la nivel de decan, in persoana domnului av. doctor Mihai Baco.

 

Un alt motiv pentru prezenta in numar atat de mare la conferinta l-ar putea reprezenta si faptul ca pana acum, nu s-a mai organizat o conferinta pe o tema similara, fiind tratate in general probleme de drept, nu si probleme legate efectiv de exercitarea profesiei, care, indiferent de forma de organizare, sunt comune tuturor profesionistilor care practica profesia de avocat.

Consideram ca aceasta conferinta a avut un real succes, dovada fiind si faptul ca pe langa temele abordate de lectori, s-au discutat probleme ridicate de catre participanti, si pe de o parte, acestia au avut posibilitatea sa asculte parerile si initiativele de viitor a 3 dintre vicepresedintii ai UNBR, insa, pe de alta parte, si cei 3 vicepresedinti UNBR prezenti au avut posibilitatea sa afle care sunt problemele si provocarile curente in exercitarea profesiei si raportat la 3 barouri mici, cum sunt cele din judetele Salaj, Maramures si Satu Mare.

Pe aceasta cale, dorim sa multumim partenerilor si colaboratorilor pentru sprijinul acordat in organizarea conferintei.